Jiu jitsu

jiu jitsu 3
De samoerai’s in Japan moesten een ideale manier vinden en trainen om zichzelf en het land te verdedigen in tijden van oorlog.
Daardoor werd het jiu jitsu ontworpen: Een verdedigingskunst tegen alle mogelijke manieren van aanvallen door een tegenstander. Deze kan slaan, of trappen, deze kan met een mes , stok, touw, ketting, zwaard etc aanvallen en hoe hierop te kunnen verdedigen leert men in het jiu jitsu.
In een systeem van witte, gele, oranje, groene, blauwe, bruine en zwarte band zal worden geoefend in de zelfverdedigingskunst en jiu jitsu als sport heeft twee takken:

1. Duo system; Hierin zal met een duo dat met elkaar traint een demonstratie-vorm worden getraind en getoond met al hun vaardigheden die ze samen hebben getraind en geperfectioneerd. Hier zijn ook wedstrijden in. Bij deze wedstrijden wordt door een deskundige jury een cijfer gegeven voor de getoonde kunsten van zelfverdedigingstechnieken en aanvallen.

2. Fighting system; Dit is de wedstrijdsport jiu jitsu. Bij deze vorm wordt met trappen en stoten, worpen en controle-technieken zoals houdgrepen, armklemmen en verwurgingen de tegenstander onder controle gebracht.
Dit onderdeel bestaat uit drie fases:
1. Trappen en stoten
2. Vastpakken en werpen
3. Grond, eindcontrole
Wanneer in elke fase een Ippon wordt gescoord, wint men de partij

LESTIJDEN & INFORMATIE

Momenteel geen jiu jitsu

Wanneer er belangstelling is, om te gaan trainen in de ochtend, hoor ik dit graag!

# Voor lestijden van personal training kan een afspraak worden gemaakt.
# Voor lestijden van jiu jitsu, karate, MMA, kidsdefence kunt u contact opnemen.

jiu1

2 gedachten over “Jiu jitsu

  1. Jiu jitsu start binnenkort in Reusel! Het wordt op de woensdag of de vrijdag om 18.00 en zal een uur durende training zijn.
    Intensief en veel leuke verdedigingstechnieken zullen aan bod komen, maar ook het Fighting System komt waarschijnlijk wekelijks terug!

    Geef je op!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *